Omega Farma

Capill Retard

30 tableta 800 mg

Tableta me mbeshtjellje hidrofile te perbera nga hypomellose, polimer hidrosolubil me pjeseza homogjene.

Veprimi flebocapilarotonik Centella asiatica

Rrit ne menyre sinjifikante fluksin sanguin dhe permireson simtomatologjine edematoze dhe distensibilitetin (pandryshueshmerine) venoz.

Veprimi drenues, fleboprotektiv Melilotus officinalis

Kumarina siguron rikthimin limfatik duke reduktuar metabolizmin e katekolaminave (adrenalines) duke permiresuar keshtu kapacitetin kontraktil vazal.

Veprimi antioksidant Vitis vinifera

Rrit fluksin sanguin kapilar duke permiresuar oksigjenimin e indeve. Permiresimi i shenjave dhe simtomave te patologjive venoze te anesive inferiore ose te poshtme eshte me i dukshem krahasuar me ate te fituar nga diosmina.

Avantazhet e Capill Retard

- Mbulim terapeutik efikas ne harkun e nje dite
- Biodisponibilitet maksimal
- Nje kuti (ose 30 tab) = 1 muaj trajtim

Menyra e veprimit

Pas afro 30 min nga marrja, tableta me mbeshtjellje hidrofil, hidratohet duke filluar te formoje nje shtese xheli i cili rregullon tretjen. Metaboltet aktiv arrijne pikun pas afro 1 ore. Me pas shtesa e xhelit formohet e gjitha duke mundesuar daljen e metaboliteve aktiv te cilet hidhen ne qarkullim ne menyre graduale.

Indikacionet

- Insuficience venoze e venolimfatike e anesive te poshtme
- Insuficience vaskulare retinale
- Hemorroide exsterne dhe interne

Doza

Per indikacionin e pare dhe te dyte 1 tablete ne mengjes, preferohet esell, ne cikle 2-3 mujore, te ndare ne intervale 30 ditore (nderprerje), kurse ne hemoroide merren 3 tableta ne dite para buke cdo 8 ore.

Shko në fillim